1. Activeer de BlackBerry service in de Control Panel.
  2. Op de BlackBerry beginscherm selecteer Opties.
  3. Selecteer Geavanceerde opties.
  4. Selecteer Enterprise-activering.
  5. Vul het emailadres in en het wachtwoord (het wachtwoord wat verkregen is in de Control Panel).
  6. Klik op de Menu toets en selecteer Activate.
  7. Zodra het toestel succesvol is aangemeld is, kom het bericht Activatie succesvol in het scherm. Klik vervolgens op OK.
Let op: het BlackBerry activatie wachtwoord wordt alleen gebruikt voor de eenmalige aanmelding procedure. Zodra u 3 maal het verkeerde wachtwoord invult wordt het wachtwoord ongeldig en dient u een nieuw wachtwoord te creƫren in de Control Panel. Zodra de BlackBerry is geactiveerd wordt het wachtwoord automatisch verwijderd van de BlackBerry server.

Er kan altijd een nieuw wachtwoord verkregen worden in de Portal. Zie artikel Hoe activeer ik de BlackBerry dienst voor een Exchange 2010 mailbox